Overzicht van producten van fabrikant Emeco

Emeco


Het ging niet om stijl.


1006 Navy stoel. Gemaakt in 1944 voor oorlogsschepen en zeilers. Nu te vinden in restaurants, hotels en kantoren. 
Maak iets goed, het kan alles overleven.


Begonnen waar we nog steeds zijn.


Hanover, Pennsylvania. In 1944 richt Wilton Carlyle Dinges de Electrical Machine and Equipment Company (Emeco) op en heeft hij lokale staalarbeiders in dienst. De Tweede Wereldoorlog brengt een grote opleving van het bedrijfsleven teweeg. Specifiek, een overheidscommissie voor een bepaald type stoel. Een stoel om de Amerikaanse marine te weerstaan. 
Het leven op een schip is moeilijk. Zout water. Zout lucht. De incidentele torpedo-ontploffing. Overleven vereist een zeer veerkrachtig materiaal.


77 stappen.


In 1944 is geborgen aluminium in overvloed aanwezig. Methoden om het zeer resistent te maken zijn dat niet. Wat leidt tot het proces. 77 stappen die gewoon aluminium draaien, buitengewoon sterk. 
1006 Navy Chair is geboren. Stevig. Slim. In wezen de ruggengraat en het DNA van elke stoel die Emeco ooit zal maken. En wat voor een veeleisende omgeving werkt, zal uiteindelijk voor veel, vele anderen geschikt zijn.


Hudson is de allereerste Starck / Emeco-samenwerking.


Starck gebruikt eerste elementen van de 1006 Navy. "De styling is heel puur. Zeer reductief. Het is niet bedoeld om luid te zijn. Als je kunt zeggen van zo'n mooie stoel, is het ingetogen. "Minder dan een jaar later wordt Hudson gekozen voor de permanente collectie van het Museum of Modern Art.


Maak eindes, begin.


Het begon met aluminiumafval. Er was geen 'groen'. Gerecycleerd aluminium was gewoon het juiste materiaal voor de klus. Nu kan 'goed materiaal' net zo gevarieerd zijn als colaflessen, industriële veegbewegingen, gebruikt hout of energiezuinig beton. 


Geen producten van deze fabrikant.