Overzicht van producten van fabrikant Bejot

Bejot


Over Bejot


Bejot is een klantvriendelijk bedrijf, maatschappelijk- en ecologisch verantwoord. Een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie en -cultuur en managementfilosofie is zorg voor het milieu en de natuurlijke omgeving van de mens. In de loop van 25 jaar is Bejot geëvolueerd van een kleine houtbewerkingsfabriek tot een dynamisch opererende stoel en bureaustoelfabrikant. Op dit moment hebben we meer dan 140 mensen in dienst en de maandelijkse productie is meer dan 10.000 stoelen en fauteuils.


Van jaar tot jaar implementeert en plant Bejot verdere investeringen. Opmerkelijk, is er onder andere, een modern machinepark gebouwd in de afgelopen 5 jaar. Op een dagelijkse basis werkt Bejot samen met gerenommeerde ontwerpers. Dankzij deze ontwerpen van nieuwe modellen valt Bejot altijd op door hun originaliteit en functionaliteit.


Ergonomie en Bejot


Bejot heeft ergonomie hoog in het vaandel staan. Vanaf de oprichting is dit 1 van de pijlers waarop alle ontwerpen van het kantoormeubilair zijn gemaakt.


De term ergonomie is afgeleid van de Griekse woorden:
ergon – werk en nomos – principes, wet


Ergonomie is een studie van werk, een wetenschappelijke discipline die zich bezighoudt met het aanpassen van werk aan de fysieke vermogens van een mens. Het heeft tot doel het werk comfortabeler te maken doormiddel van een degelijke combinatie van het mens-machine-systeem – omgevingsomstandigheden. Het doel hiervan is dat het werk kan worden uitgevoerd tegen de laagst mogelijke kosten en het meest effectief. Dit wordt onder meer wordt bereikt, door het elimineren van van beroepsziekten en lichamelijke beperkingen.


Ergonomie is een wetenschap. Het gebruikt de uitkomsten van verschillende wetenschappen, zoals psychologie, sociologie, arbeidsfysiologie, hygiëne, arbeidsgeneeskunde, arbeidsorganisatie, antropometrie en technische wetenschappen,


De maker van het concept ‘ergonomie’ is Wojciech Jastrzębowski, die ergonomie definieerde als de wetenschap van het gebruik van krachten en vaardigheden die de mens van de Schepper heeft gekregen. Onderwerp van het onderzoek is de mens-machine systeem- de omstandigheden van de materiële werkomgeving – werkomstandigheden op de werkplek. Het belangrijkste doel is om de arbeidsomstandigheden van de mens te verbeteren, inclusief aanpassingen aan de capaciteiten van de medewerker en de juiste selectie van de werknemer voor de gegeven functie.


Gevaren voor uw gezondheid


In geïndustrialiseerde landen zijn ongeveer 30% van de werknemers werkzaam in kantoren, dat wil zeggen dat ze het grootste deel van de dag zitten. De slechte manier van zitten zorgt ervoor dat ze gewond raken:
Rug 61%
Hoofd, schouder en nek 28%
Wervelkolom 15%


Dit geldt niet alleen voor kantoormedewerkers. Ook in fabrieken worden veel activiteiten zittend gehouden en ongeveer 40% van dergelijke banen voldoen niet aan de normen.

Geen producten van deze fabrikant.